Роберт Геррик. Н-89 Лавру

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(Н-89) Лавру

       Надгробье, стих
    Льстят всем по смерти их,
       А надо мной
    Священный лавр живой
Пусть шелестит зелёною листвой.
       И назовут
     Его не древом тут –
       Благословлён
     Стоять среди времён
Мне вековечным памятником он.
 

Robert Herrick
89. TO LAURELS

          A funeral stone
        Or verse I covet none,
          But only crave
        Of you that I may have
    A sacred laurel springing from my grave:
          Which being seen,
        Blest with perpetual green,
          May grow to be
        Not so much call'd a tree
    As the eternal monument of me.