Му аббатман нафрат ичра яшаган...

Рахим Карим
Мен на;ангман ;уру;ликда яшаган,
Бир одамман уммон ичра яшаган.
Дил, кўнгилман саратонда ;а;шаган,
Ўт, гулханман ;а;ратонга чидаган.

Нур, кундузман ;ора тунда яшаган,
Бир юлдузман ёру; кунда ча;наган.
Гуо, ба;орман ;иш фаслида очилган,
Олтин ёзман, олтин кузда адашган.

Бир инсонман ўрмонзорда яшаган,
Кўк, осмонман замин узра тўшалган.
Мен ём;ирман январда савалаган.
Оппо; ;орман июлда бўралаган.

Адолатман ту;мат ичра яшаган,
Му;аббатман нафрат ичра яшаган.
Мен ме;рман маломатга учраган,
Яхшиликман ёмонликка дуч келган.