Бiла любов

Ника Аремих
Моя любов до тебе — цвіт жасмину:
Така ж духмяна й чиста, як роса;
Вона — як вітерець, що дмуха в спину,
Вона — як щира віра в чудеса.

Вона невпинна, майже невблаганна
І довша навіть тисячі доріг,
І несподівана, хоч вчасна і жадана.
Моя любов до тебе — перший сніг

Моя любов до тебе — білий лотос:
Спокійна й хаотична водночас;
Вона — забутий, та знайомий голос,
Як впевнений, чіткий, ритмічний бас

Любов хоч ніжна, та егоїстична —
Як білий недоторканий нарцис,
Як сповнена обіцянка торішня,
Як білий свіжо зірваний ірис.

Духмяна, як галявина конвалій,
І завжди кружить голову мені
Цей аромат, напевно, досконалий
Він неповторно свіжий навесні.

Моя любов — як місяць в чистім небі,
Вона — як сон, і схожа на політ...
Така сліпа моя любов до тебе,
Незаймана і біла, наче світ.