12. Несповнене

Надия Медведовская
Що після себе
Світові я залишу?
Вишні - весні,
Літу - голос зозулі,
Осені - клени червоні.

Що після себе
Світові я залишу?
Зорям - холодні струмки,
Сонцю - широкі ріки,
Місяцю - тихі озера.

Що ж після себе
Тобі я лишити зможу?
Тільки хатинку в горах,
І човен, засипаний листям,
І згасле багаття.

Що ж після себе
Тобі я лишити зможу?
Тільки могильний цей камінь,
І лютню стару,
І несповнену ніжність…

Вересень 1995