19. Водоспади

Надия Медведовская
З двох сторін крізь молоду листву
Зависає водоспадів вир,
З двох сторін крізь молоду листву
Пломеніють грізні очі гір.

Я до тебе цілий день пливу
Через сонця золотаву шир,
Я до тебе цілу ніч пливу
Через тіні мерехтливих зір.

Не змовкає лютня у руках,
Попливли мелодіями дні.
Не змовкає лютня у руках,
Не згасає серце у вогні.

Не знайду в твою країну шлях -
Видно, він заказаний мені.
Не знайду в твою країну шлях,
Та знайдуть тебе мої пісні.

Вересень 1995