Птица райская Сирин

Александръ Савельевъ
Птица райская Сирин, в пении глас ея зело силен,
На востоце во эдемском раю пребывает,
Непрестанно красно воспевает,
Праведным будущую радость возвещает.
***
Сирин птица,яко непрестанно,
Люди манит в пропасть окаянна,
Пение чисто, вкупе со словами,
Яко речи сладостны, многими делами,
Раю чает, свет божий затмевает,
Красны крылы ея, солнце убывает,
Во вси дни ея милость, преложи на чудо,
Грехопадения людского, аки Иудо,
Прилети ко раю двери, чиста птица Сирин,
Дух человечий ожидая, придет яко чист и смирен,
Яко чист и смирен...