Ижод

Рахим Карим
Нонуштамдан чегириб ;олиб,
Тушлигимдан ў;ирлаб олиб,
Кечлигимдан ва;т тежаб ;олиб,
Мен ижод ;илдим.

Еган ноним о;зимда ;олиб,
Еган ошим бў;зимда ;олиб,
Баъзан нону тузимдан ;олиб,
Мен ижод ;илдим.

Го; нафасим тўхтатиб туриб,
Чан;о;имни нарига суриб,
О;ри;ларим танимдан туртиб,
Мен ижод ;илдим.

Уй;улардан кўп ;арздор бўлиб,
Оё;ларни юрдирмай ;ўйиб,
Тўй-тўркунда ўйнамай тўйиб,
Мен ижод ;илдим.

Го; чегириб оталигимдан,
Ёрлигимдан, куёвлигимдан.
Амаки-ю, то;алигимдан,
Мен ижод ;илдим.

Ёру; ла;заларим, кунимдан,
Ойлариму ;атто йилимдан,
;олиб ширин су;бат, тилимдан,
Мен ижод ;илдим.

У;убатдан ;ўлларим толиб,
Кўзларимни ме;натга солиб,
;аётимдан чегириб ;олиб,
Мен ижод ;илдим.