Одамдай б лайлик, одамдай...

Рахим Карим
Миялар очилсин атиргуллардай,
Тафаккур гулласин оппо; бодомдай.
Онгимиз ёришсин ёру; кунлардай,
Одамдай ўйлайлик, одамдай.

Юракни ювайлик було; сувларда,
Кўтариб юрайлик орден, медалдай.
Имон-ла ўтайлик ;ир, ошувлардан,
Одамдай яшайлик, одамдай.

Одамнинг шаънини ўйланг, азизлар,
Нечук яшамо;лик эссиз, ;айвондай.
Бўлмайлик оламда фикри ожизлар.
Одамдай, бўлайлик, одамдай!