Юлияна Донева - Вяра

Юлияна Великова
ВЯРА

Когато не зная как да се боря,
когато се чувствам обезверена,
започвам усърдно аз да се моля,
Вяра да бъде на мен подарена.

Единствено нужда аз имам от Вяра -
Вяра във Бога и духът свещен.
В Бог само има любов без мяра,
а с Вяра, човек е нов - прероден.

Но нима мога дар да получа
със собствени сили? О,знам, че не мога.
Но зная, че туй що словото учи
е нему да молим - Господа Бога.

И аз се моля денем и нощем,
нека ме дари Бог със духът.
С Божият дух аз ще получа,
и Вяра, и към вечността път.