Слияние

Антонина Димитрова -Болгария
Где-то во мне, глубоко,
В недрах таинственной ауры,
мирно живут заодно
два дитя Матушки Азбуки:

Български, роден език,
ти ми прославяш Родината!
Силен и мъдър!Велик!
По красота ненадминат си!

Русский язык - благодать!
Вера, любовь бесконечная!
Ты меня учишь писать
с буквой заглавной "Отечество".

Любят, творят и поют,
Душу согревшие нежностью!
Дарят свою теплоту!
Этим богата безбрежно я!


СЛИВАНЕ
Нейде дълбоко у мен,
в тихите дебри на аурата,
покрив делят мирно две
рожби на Майката Азбука.

Български, роден език!
Ти ми прославяш Родината!
Силен и мъдър! Велик!
По красота ненадминат си!

Русский язык - благодать!
Вера, любовь бесконечная!
Ты меня учишь писать
с буквой заглавной "Отечество".

Пеят, обичат, творят,
с нежност изпълват душата ми.
Пръскат навред светлина…
С тях неизмерно богата съм!

6.04.2018.