***

Рахим Карим
Ём;ирларга кунинг ;олганда,
Шивирлайсан ём;ирга ўхшаб.
Улар ўткичидир оламда,-
Кун чи;;анда кетарлар ташлаб.

О; ;орларга ишинг тушганда,
;орлар эриб кетиши мумкин.
Ой, Офтобга ишинг тушганда,
Ного; кириб кетиши мумкин.

Гуллар билан сирлашдинг баъзан,
Гуллар бир кун ;уриб ;оларлар.
Сендан ;амма воз кечганда ;ам,
Воз кечмайди соди; дарахтлар.