Досвiд

Таисия Цыбульская
Як стало цій пані трішечки "за",
їй мудрість на лоба сама наповза,
вона із вершини вже пройдених днів
повчати готова й дрібних тарганів.

Коли ви їй кажете "а от у нас...",
вам пані відріже десятками фраз,
"та що там у вас, от у НАС як було...",
було, мила пані, було та спливло.

Спливло за водою і нОві струмки
вливаються в русло новОї ріки,
та пані упевнено в ступі товче,
і досвід із неї, мов лава, тече.

"Отут все не так, і люди не ті,
жінки геть ледачі, тому і товсті!
А діти?! Батьків іще треба навчати,
навіщо їм гаджети ті купувати?

Дівчата - пропащі, а мода - жахлива!
А хлопці лиш хлебчуть із баночок пиво!
От я, от у мене, от ми у свій час..."
Повторює пані в стотисячний раз.

Як буде вам, панночки, трішечки "за"
хай мудрість не злом із душі виповза,
хай досвід не буде тяжким тягарем,
а світлом, яке ми у світ принесем.

13.04.2018