Широкий степ

Инга Ус
Широкий степ, де віють всі вітри,
Там, де душа літає, наче птах.
Віками тут жили мої діди,
Що поглядали на Чумацький шлях.

Коли весною чи то восени
Тобі затісно в кам'яних містах,
То вийди в спеп, легенями вдихни
Повітря чисте. І збіжить твій страх.

Безмежний степ без краю і кінця,
Мов рівний стіл, а вдалині курган.
І начебто за волею Творця
Той дивний звук, коли кричить фазан.

Безкрайній степ, де тиша і вітри,
І де душа літає наче птах.
А в травні маки квітнуть, мов костри,
І світить нам тепер Чумацький шлях.