***

Валерий Масагор
Цілунок
========

Твій цілунок - "печать волога",
Як жадане факсиміле.
Матері Божої ти...небога!               
Все з тобою зникає зле.

Дотик губ твоїх - як метелик;
Цілував би і цілував...
Мов Пречиста покров свій стеле,
Наче Бог мене в Рай позвав!

Поцілуєш - неначе степом
Кінь несеться, такі чуття!
Наче душі...із тіл...вертепом...
Без зітхання і вороття.

Твій цілунок - протест всій цноті;
Наче в піст некошерний стіл.
Наче блискавка в вищій ноті,
Що розрізала світ навпіл.

Поцілуєш - неначе "а'мінь"
Всім порокам і всім гріхам.
Наче з поля зібрали камінь;
Наче небо вночі зітха.               

Твій цілунок - "печать волога"
На щоці й на полях душі.
Так колись цілувала ноги
Магдалина...сім раз по сім...

13-14.04.2018р.

В.Масагор.