Мне приснился сон

Вик Беляков
Саньао сам Вас. Мне приснился сон

Веселинка Стојковић  http://www.stihi.ru/2017/11/24/8616

Сањао сам Вас.
Леп сан ми се десио:
Седели сте на обали мора,
а ја сам Вам долазио.
Били сте окренути према води,
забављени њоме
и сунчевим изласком,
вечношћу света, чинило ми се,
и собом –
у томе дивноме тренутку јутра.
Када сам Вам се приближио,
тргли сте се, окренули.
Пробудио сам се истога часа.
Сан је остао.

(Не идем никуда, Анушка)

Препев: Виктор Баљаков

Мне приснился сон

С думой о тебе
мне приснился сон:
мы у моря, на берегу,
ты вошла в чреду волн
и утонула в лучах восхода.
Мне представилась
вечность. Природа
удивительно красива.
Я подошёл к тебе,
ты была сияющая и счастлива.
Повернулась ко мне,
я к тебе прикоснулся...
Жаль,что это во сне.
В тот же миг и проснулся.