Чумчу

Рахим Карим
Ёнингдан о;;ан сувнинг ;еч ;адри йў;,
Чумчу;ни одамзот ;илмас-ку писанд.
Тўти;уш кўринар кўзга ;удди чў;,
Ажнабий ;ушларга барча орзуманд.

Мусичалар юрар ёнда тўпори,
Хушовоз булбуллар ;илганида маст.
;айдадир чумчу;лар исми ю;ори,
Мусичалар ноёб ;ам олий сифат.

Таранчы

Жанынан аккан суунун кадыры жок,
Адамзат чымчыктарды баалабайт.
Корунот тоту куш козго кудум чок,
Жат элдик куштардан жанын аябайт.

Бактелер журушот мында жайдары,
Булбулдардын уну барын кылат мас.
Ботондо чымчыктын аты жогору,
Бектелер заты да мынча эмес пас.