Веселий ранок

Алина Шейкаш
Веселий вийшов ранок,
Сьогодні у сім'ї
Адже пропала в мами
Сметанка на млинці.

Всіх мама розбудила,
Всадила на дівані,
Туди сюди ходила
Як риба в океані.

Сварилась і кричала,
А ну, хто з'їв сметанку?
Стріляла в нас очами,
І лишила снідаку.

Марічці наказала
Позамітати в хаті,
Іванка вимивала
Підлогу у кімнаті,

На мене вже чекало
Завдання посуд мити,
Та й батьку перепало
Сидить картоплю чистить. 

Чи всім сьогодні мама
надала по заслузі?
Вже другий млинчик в лапи
Хапає хитрий мурзік.