***

Рахим Карим
***
Шифокорлар шифокор бўлишдан аввал
шифокорга ўхшаб юришни ўрганишади.
Шоирлар шоир бўлишдан аввал
шоирга ўхшаб суратга тушишни ўрганишади.
Савдогарлар савдогар бўлишдан аввал,
савдогарга ўхшаб пул санашни ўрганишади...
;ар со;анинг ўз юриш-туриши,тарзи, феъл-атвори бўлади.

***
Врачи прежде тем, как стать врачом,
учатся ходить как врачи.
Поэты прежде тем, как стать поэтом,
учатся сфотографироваться, как поэты. 
Торговцы прежде тем, как стать торговцем.
учатся считать деньги, как торговцы.
У каждой отрасли своя походка, своя манера, свой характер.