***

Рахим Карим
Йи;лолмайман, гарчи йи;ласам борми,
Осмон кўз ёшини тиёлмай ;олар.
Дунёни сел олиб кетса майлими,
Одамлар, ;айвонлар, дарахтлар йи;лар.

Йи;лолмайман, гарчи йи;ласам борми,
Ер юзида битта са;ро ;олмагай.
Камаяр оламда ;уру;лик сат;и,
Оламни сув олар, орол ;олмагай.

Бу муштдек юракда уммонлар о;и,
;албда ;иёматнинг оби яширин.
Кўнгли бўш дунёга келади ра;мим,
Юпатиб яшайман оламни мискин.

Юрак йўлларига тошлар ти;;анман,
Бош;аларга берган Олло; йи;лашни.
Кўз ёшга тў;онлар ;уриб чи;;анман,
Менга буюргандир сабр-бардошни.