Очи

Алла Гергиль
Очі...Душі бездонна глибина,
Думок відвертість, серця зрадник.
Все потаємне в них до дна...
Брехні детектор, правди фактор.
Буває смуток в них блукає,
Тривога душу тихо точить
Смієшся, хочеш приховать,
Та не сміються твої очі.
Цікавість. Запал. Подих аж притих.
Допитливість в очах. Питання ще триває
І коли знайдеш відповідь на них,
Обличчя вже по-новому осяє.
Як гнів у себе ти впустив,
То очі немов блискавки метають
І щоб ти там уже не говорив
Усі твій настрій добре відчувають.
О! Новий блиск в очах з'явився.
Замріяність в душі обличчя видає.
Мабуть, що кимось ти серйозно захопився,
А може час кохання настає.
І я дивлюсь уважно в твої очі
Шукаю істину і відповідь у них,
Чим ти живеш і зараз чого хочеш,
На дні їх лише правильний вердикт.