Вона нiколи не бачила моря

Таисия Цыбульская
Вона ніколи не бачила моря,
вона забула, що значить
бути вільною, і навіть тоді,
коли пута упали до її ніг,
вона сиділа і сліпими очима
дивилася на сонце.
Вона розучилася літати,
тягар недосяжних мрій
висів на її крилах,
страх гадюкою виповзав зі скель
і наповнював її душу мороком,
а невситимий голод нездійснених бажань
скручувався вузлом у її животі,
голкою колов у серце,
молотом бив у скроні,
і вона, яка ніколи не бачила моря,
пішла на шум хвиль,
зробила крок, щоб згадати,
щоб дізнатися, щоб відчути...
Безпорадні крила
приречено тріпотіли за спиною,
крик завмер, так і не народившись...
Сонце сліпило,
хвилі лагідно гойдали білу пір'їну...
Вона ніколи не бачила моря...

06.05.2018