Тинчлик

Рахим Карим
Тинчлик – бу о;иллар танлаган о;анг,
Мовий осмон ;амда тилло ранг ;уёш.
;ирларда очилган гуллар ранг-баранг,
Йиллар бўйи ;имирламай ётган тош.

Тинчлик – бу ;айи;май учган капалак,
Саболар товуши, япро;лар саси.
Кўкка атлас сепин ёйган камалак,
Беланчакда ётган гўдак нафаси.

Тинчлик – бу кулгулар янграган ;ўр;он,
Одамлар и;болдан ра;с тушган замон.
;ўши;лар янграган бахтиёр макон,
Кўнгилнинг тў;лиги, ариб ;ам, армон.

Тинчликликни танламас фа;ат а;мо;лар,
Жангари димо;лар, тентак ниго;лар.
Саломат эмасдир, улар - носо;лар,
Доноларни чорлар фа;ат тинч чо;лар.

Тинчлик – бу бо;даги арилар саси,
Ари;лардан янграр сувлар кулгуси.
Осмону фалакда кабутар ра;си,
;алдир;оч му;оми навба;ор фасли.