Pasaulio pabaiga...

Ýäâàðäàñ
Sestadieni namuos isauso rytas
Tai poilsiui skirta laike vieta
Taciau kai kam tai gali but nenumatyta
Nes tuo paciu tai valymo, svaros diena.

Brangiajam rodomas krepsinis
Brangioji nutare issisiurbliuot
Ant stalo stovi, jau, alus naminis
Pradzios svilpukas tuoj - negalima veluot.

Is po palovio traukiamas siurbliukas
Salia bokalas greit putoja alumi
Jau greitai bus svarus ju kambariukas
Ismetyti daiktai i vieta dedami.

Ir stai arteja itemptas momentas
Pradzia zaidimo jau, jau laikas ir siurbliuot...
Pajuto vyras, kad jo laukia incidentas
Ziuret ramei krepsini, ar siurbliui kelia duot?

Brangioji jau cia pat, kur buvus, kur nebuvus
Siurblys taip pat - ir neimanoma girdet!
Kaip savo pacia sustabdyt, islikti neprazuvus...
Teisejas jau svilpuka traukia, ruosiasi pradet.

Siurblys "atbego" pirmas,
nespejus net suvokt...
- Brangusis, trauk, gi, kojas
ir mitriai, nesvajok!

- Brangioji, tu keistuole,
krepsinis - juk jega!
Siurblys palaukti gali
Nebus pasaulio pabaiga...

- Pasaulio pabaiga - tai tau krepsinis
Salia alus, prie pabaigos pradzios...
Gerai, kad tu man nors naminis
Nors be krepsinio, tai kaip be galvos...