***

Рахим Карим
Агар онам тирик бўлганда эди,
Тўн кийдирар эди ;ар бир шеъримга.
Агар она тирик бўлганда эди,
Дўппи кийдирарди ;ар бир сатримга.

Яшаяпман ;амон оламда ма;рур,
Онажоним ру;ин дуолари-ла.
;адримга етмаса, етмасин уру;,
Онам ;ўллаб юрар пок ру;и ила.

Ватанни севишни ўргатдим элга,
Бирлаштирдим хал;лар бошини минбаъд.
Маломат чоплашди ёру; юзимга,
;илдилар но;а;дан ;ам дуоибад.

Ниш урган чаённи манзилга элтган,
Маш;ур масалдаги тошба;а бўлдим.
Онамнинг дуоси ;удратли экан,
О;удан ўлмадим, ;увватга тўлдим!