Дощ

Валерий Масагор
Дощ
====

А сьогодні ізнов нахмарилось,
Мов чоло перетнуло зморшками.
Хмари тяжко усілись па'рами,               
Наче сьорбають небо ложками.

Вітер стих. Причаївсь за кронами.
Мов боїться злякать задумане.               
І чека, коли церква дзвонами
Cтріпоне чорне небо з клунями.

Животами землі торкнулися
Чорні хмари із небосхилами.
В стіг соломи вогнем уткнулася
Блискави'ця, мов дядько вилами.

Покотились громи, розсипались,
Попелюшці роботи вистачить.
Перші краплі на землю вилились...
Не простить хто - той мовчки вибачить.

Наче арка з'явилась райдуга
Емульсійними диво-фарбами.
І земля в безпідробній радості
Воду п'є, наче риба, зябрами.

17.05.2018р.

В.Масагор.