iжачок на укр. яз

Любонька
ЇЖАЧОК

Живий з гілочка'ми котився клубок...
Я пильно дивився... та то ж - їжачок!

Напружувать ніжок не хоче, мабу'ть, -
Клубочком змотався, рушаючи в путь.

Не колиться перший, якщо не чипати,
Колючий свій одяг не може він зняти,

Бо це - його захист від всіх хижаків.
Та я їжачка би погладить хотів.

Вже змучився, певне, згортатись мотком,
Тепленьким, ходи, пригощу молоком.

А хочешь, живи на подвір"ї у нас
І бу'деш під наглядом, ситий весь час.