Признание

Татьяна Богданова Аксенова
               Красимир Стоянов.
                (космонавт)

В нощта тревожно моят самолёт
излита светло устремен нагоре.
След мен остава тъмното поле
и твоят стихнал, чакащ ме прозорец.

И любовта ми се превръща в път,
в началото на който см мечтите:
съдба на птици - вечно да летят,
да търсят щастие в борбата с вятъра.

Прости, любима, че ти измених,
че радостта то замених с тревоги,
защото глътка синева отпих
и без небето повече не мога.

Не мога вече да ви разделя,
не мога сам да се деля на части -
две радости, с които побелях,
две болки, под чиято власт съм.

Каква е любовта? Не е ли тя небе,
което вечно ни привлича?!
Прости, любима, трябва да летя,
не мога без небе да те обичам.

Признание.
               Татьяна Аксёнова.

Тревожно в ночь мой светлый самолёт
Взмывает, устремляясь к высшей цели.
И поле тёмное за мной встаёт,
И ждущее окно стихает еле-еле.

Моя любовь - один бескрайний путь:
Мечты вначале, дальше - километры,
Планида птицы - мчать куда-нибудь
И видеть счастье в поединке с ветром...

Прости, любимая, что изменил тебе,
Что радость вечной заменил тревогой,
Что синевы отпил я у небес,
Которой оказалось слишком много!..

Вас разделять - мучительный удел,
Что самого себя делить на части:
Две радости, в которых поседел,
Две боли, у которых я во власти.

Что есть любовь? Не небо ли она,
Которое нас вечно манит слепо?
Прости, но мне - лететь, вновь даль видна,
Я не могу тебя любить без неба.