Tо - не вигадка i не кiно!.. на укр. яз

Любонька
Самотужки правди не знайти,
Нам потрібна Зверху Божа поміч.
Зазирає смерть в усі кути,
Знищен мир, війна прийшла натомість.

Стала мертвим цвинтарем земля,
Де бурштинна визрівала нива,
Де народжувалось немовля
Й доля малюка була' щаслива.

А тепер злеліяних синів
Треба в са'ме пекло віддавати,
Наче відлеті'вших журавлів,
З поля  бою їх чекає мати.

Рвуться бомби і земля дрижить,
Небо задихається від чаду,
А солдати прагнуть довго  ж и т ь,
Чуючи з окопів канонаду.

То - не вигадка і не кіно' -
Гинуть хлопці в розквітку насправді!
Тим, хто це затіяв - все одно.
П"ятий рік країна - у блокаді!

Боже, відведи біду від нас,
Лиш Тобі підвладно те зробити -
Більше хай не вибухне фугас
І не мруть, як мухи, бідні діти!

Над ката'ми грізний Суд влаштуй,
Що війну за гроші розв"язали.
Русь Святу, Господь, нам урятуй,
Хай не ділять наш народ вандали!


26/05/18/