Гiлочка лози

Анатолий Павленко

З  рікою  поруч  гілочка  лози
Росла  стрункою,  людям  всім  на  милість.
Свій  вчасно  шанс  не  втратила  вона:
Здружилась  з  берегом  і  рясно  розкустилась.

Воркують  по  сей  день,  мов  голубки,
І  вдача  посміхається  їм  радо…
Нам  теж  давала  доля  шанс  такий,
Та  легкодумність  стала  на  заваді.