Бджола та Муха

Валерий Масагор
Бджола і Муха
==============

(байка)

Завітала якось Муха, в гості до Бджоли.
-"Ви повільні, - каже, - дуже, начеб-то воли.
Наче й крутитесь, в роботі, тільки щось не так,               
Дуже солодко у роті й не шарман на смак.
Дуже мудро все і хитро: матки, трутні, віск...
Не второпать без півлітри, в чім, скажи, тут зиск?"

І сказала роботяща, втомлена Бджола:
-"Як би я була ледаща - дня б не прожила!
Як би їла так, як мухи, те, що хтось вже їв...               
То пішли б без медовухи гості хазяїв.
І цвіли б сади без плоду - наша в тім вина.
Це у вас цукерки в моді, лише із лайна!"

       (мораль)

Тут, в кінці, й мораль пристала:
Не мийте тим кості,
Якщо часом завітали
Ви до когось в гості.

02.06.2018р.

В.Масагор.