Мохк безар

Илез Матиев
Хьай мохк безаш укх лаьтта вахе,
Къаман сий даьрг ва хьо.
Мехка бахархошта накъавоалаш вале,
Халкъ лийрхIарг ва хьо.

Дешаца багенах дIааларах хилац-те,
Мохк дукхабезар.
ГIулакх - хьалха, къамаьл - тIехьа хиларца да-те,
Дош кхоачаш деш хилар.

Лоалахошта тIера волаш вахар,
Из да, къам дукха дезар.
Мехка гIонча хинна кIаьд ца луш лелар,
Из ва, кхоана воккхий вергвар/

Матенаькъан Илез.