Земной крест

Людмила Королева 4
 
            "Душа человека весит всего три грамма -
             чистый вес человеческой души"
               

Мы все - частицы солнца, дети бездны
с лучом в душе - космической природы.
А время - лишь на матрице отрезок,
что перемалывает целые народы,

Стирает чувства наши. Только души
пресветлый луч от вечной тьмы спасает.
Оковы бытия, греха разрушив,
прах отряхнув, живут, не угасая.

Жизнь нас несёт, как на волнах швыряя.
Когда-нибудь неистовой волною
забросит вверх, высоко над землёю,
и полетит душа, в пространстве тая...

Три грамма веса... Но такая малость
для космоса бескрайнего годится:
чтоб как челнок космический летала,
и вновь  смогла когда-то воплотиться.

                ...

               Земен кръст

        "Душата на човека тежи само три грама,
         но е чисто и просто - човешка душа".
                В.Аракелян

Отдавна всяка слънчева частица
ми носи лъч, видял простора,
а времето - отрязък на матрица -
премазва чувствата и мачка хора.

Спасението пък се чувства длъжно
достойно с тъмното да се пребори:
не някак си служебно - първо външно
допуснатите грешки да оспори…

Ще се вълнува всичко, ще се мята:
вълните порив ще са и заслуга.
По пътищата горе - в синевата,
душата ми ще бъде лека, друга...

И трите грама тежест ще се малко
в далечните космически простори,
но затова пък те ще са совалка:
човек с душата ми да се повтори.