Семён Цванг. А стоило? Рус. Бел

Максим Троянович
   Огненной каши нажрались мы досыта.
   Мне, под Варшавой горевшему в танке,
   Рану башнёр перевязывал лоскутом
   Красного флага, что вел нас в атаку.
   
   Ливни свинцовые насмерть хлестали нас.
   Часто накачены водочным пойлом,
   Шли мы на верную гибель за Сталина.
   После войны я подумал: А стоило?

   Не потому ль в день победного праздника,
   Тостом, открыв фронтовое застолье,
   Я обнимаю  всех внуков и правнуков
   И говорю: -  Ради этого стоило!

   А ці  варта было?

   Агністай кашы нажэрліся мы ўволю.
   Мне, пад Варшавай, калі гарэў у танку,
   Рану башнер перавязваў  да болю
   Лапікам сцяга, што вёў нас у атаку.
   
   Ліўні свінцовыя да смерці хвасталі нас.
   Часам паілі гарэлкавым пойлам надта,
   Мы ішлі на загубу за Сталіна не раз,
   Пасля вайны я падумаў: А ці варта?

   Ці не таму ў дзень пераможнага свята,
   Тостам, адкрыўшы франтавое застолле,
   Я абдымаю  ўсіх унукаў і праўнукаў
   І кажу: -  Дзеля гэтага варта было і болей!

    Перевёл Максим Троянович