Аникина Ольга. Утро. Загорск. Ноябрь

Максим Троянович
 http://www.stihi.ru/2012/12/05/2799

На перекрёстках перехлёст теней,
и свет болезнен, холоден и скуп.
Мой город просыпается во тьме,
не залечив вчерашнюю тоску.   

И спят ещё посадские попы,
и голуби, и галки на пруду…
По улицам, увечным и слепым,
слепые и увечные бредут,

и каждый стонет о своей беде,
и каждому нужна своя беда.
Когда-нибудь и здесь наступит день,
который не наступит никогда,

а будет вечно пять часов утра,
а время утром  вязко, как смола.
И всё темнеет улицы нора,      
и высится стена, белым-бела.
 
Раніца. Загорск. Лістапад

На скрыжаваннях перахрыст ценяў,
і свет хворы, халодны і скупы.
Мой горад прачынаецца ў цемры,
не загаіўшы нуды слупы.   

І спяць яшчэ пасадскія папы,
і галубы, і качкі на сажалцы…
Па вуліцах, знявечаным і сляпым,
сляпыя і знявечаныя цягнуцца,

і кожны енчыць пра сваю бяду - цень,
і кожнаму патрэбна свая бяда, бы колы.
Калі-небудзь і тут наступіць дзень,
які не наступіць ніколі, 

а будзе вечна  раніцы пяць гадзін,
а час раніцой  глейкі, як смала.
І ўсё цямнее вуліцы нара - ўспамін,      
і высіцца сцяна, белым-бела.

   Перевёл Максим Троянович