Густав Гендлер 2. Чуть - чуть. Рус. Бел

Максим Троянович
 http://www.stihi.ru/2015/03/19/3821
 
Чуть – чуть зачах, поймав бациллу гриппа,
Почти что сдох, колбасило три дня.
Сейчас полегче, только в бронхах хрипы,
Да задницы часть в дырках, у меня.

Болеть не весело, и дело тут не в спорах,
Ущербность свою чувствуя нутром,
Лежишь, потеешь скунсом, ноги в гору,
И каждый вздох, последним, ловишь ртом.

И радость за окном весны не в жилу,
Свои ручьи тут из носу бегут.
И льёшь микстуру в глотку, через силу,
Под песнь котов, что во дворе орут.

Я выживу, на этот раз, я знаю,
Ведь глупо так и рано умирать.
И потому здоровья всем желаю,
И даже тем, кого хочу послать.

 
Ледзь - ледзь

Ледзь - ледзь чаўрэў, злавіў бацылу грыпу,
Амаль што здох, тры дні мяне дрэчыла,
Цяпер лягчэй, толькі ў бронхах хрыпы
Азадка частка ў дзірках, няма сілы.

Хварэць не весела і справа тут не ў спрэчках,
Недасканаласць  адчуваю потым,
Ляжыш, пацееш скунсам, ногі ў печку,
І кожны ўздых, апошнім, ловіш ротам.

І радасць за акном вясны не ў жылу,
Свае тут з носу раўчукі тут  бягуць,
І льеш мікстуру ў глотку цераз сілу,
Пад гарлапан катоў што ў двары пяюць.

Я выжыць мо і  гэтым разам маю,
Дурное дзела рана паміраць,
Таму здароўя ўсім сябрам жадаю,
І нават тым каго хацеў паслаць.

   Перевёл Максим Троянович