Семён Цванг. Перевал. Рус. Бел

Максим Троянович
   Я часто календарь листал,
   Но почему-то не заметил,
   Что за плечами перевал
   На стыке двух тысячелетий.
 
   О нём сказал пророк - ворчун,
   Что жить нам с гулькин нос осталось.
   А я не верю. Я хочу,
   Чтобы ошибся Нострадамус.
 
   А может прав он?... Ты прикинь,
   Что на Земле творится с нами:
   Рыдая, тают ледники,
   Смывает острова цунами,
 
   Волчица - ядерная смерть
   Ягненка мира рвет на части.
   Войну, террора крутоверть
   Остановить ли в нашей власти?
 
   Грозит и "черных дыр" оскал...
   Но силой разума и сердца
   Пройдём и этот перевал,
   А ей - Земле моей, вертеться.         


   ПЕРАВАЛ

   Я  каляндар гартаў, як шал,
   Але  не заўважыў па нагодзе,
   Што за плячамі перавал
   На стыку двух тысячагоддзяў.

   Неяк казаў прарок - варкіла,
   Жыць, засталося жменя, стус.
   Жадаю, каб сонца свяціла,
   Каб памыліўся Нострадамус.

   А можа праўда ў тым?  Прыкінь,
   Што на Зямлі дзеецца з намі:
   Рыдаюць, таюць леднікі,
   Змывае выспы, ды  цунамі,

   Ваўчыца   ядзерная - дрот
   Свет белы сёння рве на часткі.
   Вайна, тэрор,  жыцця байкот
   Ці спыніць  улада ўсё ў пачатку?

   Пагражае і "чорных дзюр" ашчэр...
   Але сілай розуму і сэрца
   Пройдзем і гэты мы намер,
   Круці Зямля, куды ёй дзецца?

   Перевёл Максим Троянович