Сильнi духом

Михаил Золотоверх
Князь свiту цього на землi царює,
Вклонилися йому усi народи,
Рабами слабкодухими керує,
Покiрнiсть замiнила їм свободу.

А сильнi духом - тi не з цього свiту,
Їх не купить за грошi чи за владу,
Їх не купить за всi земнi утiхи,
Їх Бог, то - Справедливiсть, Воля й Правда.

Цi дивакi i бунтарi одвiчнi,
Змиритися iз кривдою не хочуть,
Вклонитися покiрно їй, як iншi,
Схиливши голову i опустивши очi.

В серцях їх вiдкарбовано устави,
Що визначили їх приорiтети :
"То не життя без волi i без правди!", -
Їх не зупинять кулi i кастети.

Нескоренi, завзятi i безстрашнi,
Що заважають всiм спокiйно жити,
Кладуть життя за iдеали власнi,
Та в пам'ятi народу їм не зтлiти.

Їх влада споконвiку убиває,
Та гени цi десь схованi в глибинах,
I новi вiдчайдухи виростають,
Бунтарська кров бурлить у їхнiх жилах.

Вiдважнi воїни також потрiбнi Богу,
Щоб по всiм свiтi Правду боронити,
Небесне воїнство отримує пiдмогу,
Бо сильним духом на землi не жити.