Украiньська пОсмiшка

Лев Постолов
"ЧОМУ НЭ СПАЛОСЯ ТОБi,
 КОЗАЧЭ?".


ПрокЫнувшысь iз сонцэм рано влiтку,
Пытае з пОсмiшкою жiнка в чоловiка:
«Чому вночI поhАНО спав
 Та й спАты заважАв, -
 Всю нiч крутывся з боку нА бiк?».

Той йiй у вiдповiдь, - ( у пОпрiк !):
«Ноhы мЭрзлы!».
Вона ж йому на тэ:
«Сам вынуватый. -
Для чОго сала йiв баhато
перед сном?».

А вiн йiй:
«Бicа батько знае!
Я ж, дурень, нiч нэ спав усю, -
Тэбэ ж я, сэрдэнько мое,
Збудыть боявся.

А ты, бач, - нэ спалА! -
Чого ж мовчала?
У раз не перший знов
Солодка нiчэнька
У нас з тобою,
Сэрдэнько моЕ,
ПРОПАЛА!».

                15 июня 2018-го года.