Владимир Орлов. Комната. Рус. Бел

Максим Троянович
Прохожие
идут сквозь нашу комнату
и удаляются,
делая желание еще острее.
Голоса города
умолкают
один за одним
в наших телах.
Музыка
умолкает последней —
на губах
и кончиках пальцев.

Свет
Рождается из тихого вскрика
и смеха.
Дыхание
обнаруживает персиковый пушок
на щеке.
Музыка
пробуждается
в анфиладах горячих простыней.

Новая родинка
появляется
на худеньком плече.


***


Пакой

Прахожые
ідуць скрозь наш пакой
і выдаляюцца,
робячы жаданне яшчэ вастрэй.
Галасы горада
змаўкаюць
адзін за адным
у нашых целах.
Музыка
змаўкае апошняй -
на вуснах
і кончыках пальцаў.

Святло
Нараджаецца з ціхага выкрыку
і смеху.
Дыханне
выяўляе персікавы пушок
на шчацэ.
Музыка
абуджаецца
ў анфіладах гарачых прасцін.

Новая радзімка
з'яўляецца
на худзенькім плячы.

    Перевёл Максим Троянович