За пiвкроку до мети

Анатолий Павленко
Крізь  відстань  часу  і  доріг
Сюди  спішив  з  усіх  я  ніг.
Нарешті – ось  він,  вір,  не  вір,
Знайомий  до  нестями  двір.
Духмяним  подихом  бузок
Навіяв  спогадів  візок…
До  хвіртки  йду.  Та  щось: «Постій,
Порив,  мерщій  приборкай  свій –
Не  руш  її  сім’ї  устій!».

І  за  півкроку  до  мети
Я  не  наважився  зайти.

===