Виктар Шлапаков. Дар Руси. Рус. Бел

Максим Троянович
Дар Руси, стог причёсанный ветром

 http://www.stihi.ru/2018/06/16/8608

Дар Руси , стог причёсанный ветром
Ливень яблонь , овсы на сносях
Земляничник в пригорке заветном
Косачи , жар красы на бровях

Пан кипрей заливает поляны
Над ракитником вьются шмели
Сны Руси на закате багряны
Дедов чёлн из дубка , на мели

Запушили в траве молочаи
Подорожник рябит у тропы
Сеть мерёжи на речке , в причале
Хвост кувшинки под воду , стропы

Разлилась Русь на реки , озёра
Припорошена полем цветов
Васильками , родного узора
На дроздах , соловьях голосов

Васильки - славянские кентавровы цветы
Славянский кипрей - иван-чай

***

На Русі, стог прычэсаны ветрам

Стог прычэсаны ветрам,
Лівень яблынь на снасях
На пагорку запаветным
Яе бровы, у сэрцы жах.

Скрыпень заліваў паляны
Над ракітамі чмялі
Дар Русі, як сон нязнаны -
Човен  з дуба , на мялі

Запушылі ўжо багаткі
І трыпутнік белалобы
Сетка ў рэчцы, бо не гадкі
Хвост гарлачыка, як стропы

Русь, на рэкі, ды азёры
Прыпарушыла любоў,
Васількі каронай ўзору,
Спеў птушыных галасоў.

Васількі - славянскія кентавровыя кветкі
Славянскі скрыпень – скрыпень

   Перевёл  Максим Троянович