Рыст заердаейае аедзух даеу мысын...

Татьяна Плити
Аендаер сылгоймаджы хъаебысы
Маен ферох кодтай ды бынтон.
Рыст заердаейае аедзух даеу мысын.
Аенае даеу ныр куыд фаецаерон?

Ныр хур даер нал ракаесдзаен заеххмае.
Ныр цъиутаен нал хъуысдзаен сае зард.
Ныр нал ракаелдзаен дымгае хаехтаей.
Аеппает дуне у мемае 'нкъард.