Любов

Росен Русев
ЛЮБОВ
Автор: Р. Русев               

„Рано или късно, това което търсиш
ще те открие - Руми“

Любов, толкова мила, като шега,
като нощ, дълга и тъмна,
понякога тъжна,
понякога зла, дори весела
Отдели ме от нея дъждът
и остана празен
левият ъгъл
в отсрещния вход.
Любов - трудна шега,
раждаща чувства и
раздираща мъка,
и трошиците радост.
Светла и мъчна тъга,
мили думички
пълни със чувства,
ръце, търсещи други,
пръсти галещи
и очи, очи търсещи
чувства без думи..

В нечия тъжна любов...