***

Светлана Гуцу
Nu vreau sa fii departe
Chiar ma indignez,
Ca n-am cu cine imparte
O maina de orez.

O vorba , o privire,
Un murmur de izvor,
Un rasarit, o  asfintintire. ..
Doamne, cit mi-i de dor.

Sa te stiu alaturi
Si cind va fi mai greu
Lacrimile sa mi le 'nlaturi
Fiind al meu Orfeu.

Sa vezi ce-ascund ochii
Si zimbetul meu cald.
Maina sa-ti apropii
In tacerea de smarald.

Si cind se lasa seara
Si norii - mai aproape
E tot mai grea povara....
Nu vreau sa fii departe