Розкажи, чому...

Анжела Ангел Шкицкая
Розкажи, чому приходить біль,
Й не  дає ні дихати, ні спати.
Ти живеш, немов попав за грати,
А в душі тривога, смуток, хміль.
Як тієї болі відректись,
Як її позбутися, забути?
Як, скажи, минуле повернути?
Вже не той, яким ти був колись.

Біль не відпускає вдень, вночі,
Крає серце, розриває пам*ять.
Бій із тінню щохвилини ранить.
Та про допомогу не кричи...
Як забути очі тих бійців,
Що закрив ти власними руками
Під дощами, сонцем та снігами?
Не розкажуть навіть мудреці.