У полi навiть хмари вiльнi

Горбатюк Надежда
У полі навіть хмари вільні-
Не те, що в місті чи в селі,
Бо суєта людська неспинна
Дістала й неба від землі.

А в полі спокій - вітер віє,
Хмарки танцюють танець свій.
І колос набирає сили,
Й пташки свій звершують політ.

Тут мир і тиша бездоганні,
Тут насолода для душі:
Дивись на небо первозданне,
Молись, радій, пиши вірші...