Уходит время

Надежда Рубан
На пероні осені.

Не ціниш ти час, коли ще молода,
І здається тобі, що життя наче вічність,
Але час утікає, час пливе, як вода,
На дорогах долі, пересічність.

Пори року, як телеграфні стовпи;
То зима, то весна, то літо,
І здається життя, як поля, як степи,
Молодим ще горить горецвітом.

Сплином подій мій мозок контужений,
Думки колише бурхлива ріка,
Дитинство, юність - час розгалужений ,
І ось вже дорога згори, стрімка.

Я ще так наполегливо чекаю трамвай,
В краю  літа  стою  на  пероні,
Осінь кидає жмут листя  - тримай,
Вже відчалюєш в останньому вагоні.

Кругом осінній пейзаж і таке відчуття,
Що щось було згублено вліті,
Десь вже старість кульгає, їй мої співчуття ,
І ось сонце твоє вже в зеніті.

Я з вереснем в парі  вростаю в пейзаж,
Вітер з жовтнем ось, ось,  заголосить,
А мені ще трохи мариться пляж,
І мій слід на горячим піску, босий.

Туман підступно, зрадливо стелиться в парку,
Я листя кленові складаю в букет,
Як думки  позитивні  у  душі закамарку,
А зима вже готує  бенкет.

Щохвилини час  пливе, як вода,
Я  з букетом стою на пероні,
Уявляю собі, що я ще молода,
І ще молоді вороні мої коні.

Та вже осінь приходить в  мій сад,
Зимні в душу крадуться тривоги,
Срібно - жовтим  листям стелить  листопад,
Шлях осінній моєї дороги.

Автор; Н. П. Рубан.