Жанр твору визначають читачi

Миклош Форма
Жанр твору визначають читачі.
Письменник може все життя писати,
складати, видавати, друкувати,
але читач – гортає і мовчить.

Він краще б вже критикував, читач,
хоч щось казав і не відводив очі,
а він – і слова вимовить не хоче,
душа все бачить, та мовчить, хоч плач...

Яскравість палітурок не спасе.
Спитайтесь в читача, йому одному
у розмаїтті жанрів два відомі:
цікаво-не цікаво – ось і все...