Усма

Рахим Карим
Пиёла ортида ўсма ;ўйяпсан,
;ўлингда чарх урар мўй;аламдай чўп.
;ошинг майсаларин боз су;оряпсан,
Кўм-кўк ўсма сувин о;изганча ;ўп.

Жамолинг бо;ига ўсма ичириб,
Тонгда об ;ўйяпсан ;ошингга - туташ.
Бир-бир о;изяпсан, обдон учириб,
Учириб ;ошларинг – кўчириб оташ.

Ўсма ;ўя олгай сендай ;айси хал;,
Пиёла кетига кафт ила си;иб?
Кўз ёш о;измасдан яша, Кундай бал;,
;ошинг ари;ига ўсма о;изиб.

2002 йил.