Життя двi третiх... Олена Камiнська

Светлана Груздева
http://www.stihi.ru/2018/06/30/3383


Оригінал:


Життя дві третіх десь попереду…
Ще скільки там любові й болю!
І будеш птахом ти, і деревом,
І світло тьму в тобі зневолить…

І будеш пити день із жадністю,
А ніч у щасті проживати…
Не відрізнятимешся жалістю,
І не лякатимешся втрати…

А півжиття?  Ще пів – не пройдено…
Ти задоволений безмірно…
Слова потрібні звуться кодами,
Вони приховані, підшкірні…

Не всі смакуються із кавою,
І посміхаєшся не за’вжди …   
І той потрібен, хто цікавиться,
І той, хто щирий, каже правду…

Бо чверть життя іще не випита…
Ще ціла чверть! Хоча й у зморшках…
Та у душі – дитина, нібито,
Радієш казочці хорошій…

Ще теплий дощ, ще сонце лагідне,
Ще хочеш моря і кохання…
Блукав би вдень між саркофагами,
Вивчав би зорі до світання…

Ще -  римував, писав би прозою,
І не ховав  у стіл таємно…
І як би світ чорнів загрозливо,
Були б ті витівки даремні…

Бо б’ється серце поряд з іншими,
І справ невиконаних – маса…
Важливе зробиш, будеш втішений,
Бо ще хвилини є в запасі…
(10.02.18)


Перевод с украинского Светланы Груздевой:


Две трети жизни – ох, немерено!
И сколько ж там любви и боли!..
И будешь птицей ты и деревом,
И тьма лишить захочет воли…

И каждый день смакуешь с жадностью,
И проживаешь ночь - крылатый...
Не отличаешься ты жалостью,
И не пугаешься утраты.

Полжизни? – так они не пройдены,
Ты рад тому неосторожно!..
Слова по сердцу - видишь кодами:
Они запрятаны подкожно…

Не все за кофе затусуются,
И улыбнёшься не всегда ты…
А нужен, кто интересуется
И тот, кто щедро скажет правду.

И четверть жизни всё ж не сломлена,
Да, четверть!.. сеть морщин – от ласки…
Ну, а в душе ребёнок словно бы
И рад хорошей, доброй сказке.

И тёплый дождь, и солнце ласково,
Любовью грезишь ты и морем.
Блуждал бы днём, влекомый сказками,
Вёл звёздам счёт в ночном просторе…

И рифмовал, писал бы прозою –
И в стол не прятал бы с опаской.
С какими б ни был мир угрозами,
Но были б все они напрасны!..

Со всеми сердце бьётся ведь –
И дел невыполненных масса!
Открытья ждут тебя и впредь –
Блаженствуй!..Время есть в запасах!

Аватар Автора оригинала